Theaterkamp Pmakerij


Pmakerij is het theaterkamp voor jongeren van 8 t/m 18 jaar waarin we in één week toewerken naar een spetterend theaterstuk. In een prachtige bosrijke omgeving werken deelnemers in groepjes aan één scene van hetzelfde theaterstuk. Naast de theatermomenten is er veel tijd voor sport en spel, het maken van decor en kostuums, teambuildingspellen en nog veel meer. Welk stuk denk jij dat we dit jaar gaan spelen?

 

Wat wij belangrijk vinden is dat iedereen helemaal zichzelf kan zijn. In een veilige omgeving krijgt iedereen de ruimte om zichzelf te uiten, zowel op als van het podium af. 

De kracht van Pmakerij is dat alle leeftijdscategorieën in groepsverband samenwerken en niemand buiten de boot valt. Er heerst een positieve en inclusieve sfeer. Wil je meer weten over het kamp? Bekijk dan ‘’Informatie’’.

 

Dit alles wordt begeleid door de groepsleiding. Dit zijn oud deelnemers met ervaring en/of opleiding op het gebied van theater. De groepsleiding wordt begeleid door de stafleden, die bestaat uit vakdocenten en oud-deelnemers. Benieuwd naar wie wij zijn? Bekijk ‘’Over Ons’’.

 

Een dag mee op kamp...

Je wordt wakker gemaakt door de ochtendtape op de Pradio. Nadat je je hebt aangekleed ga je naar de eetzaal waar we gezamenlijk ontbijten. Na het eten ruimen we met zijn allen op tijdens het groot corvee moment, waarna de dag kan beginnen. Het rooster hangt altijd in de eetzaal maar de groepsleiding weet altijd wat we gaan doen. 

Heb je eerst een toneelmomentje met je groepje of gaan we een spel spelen in het bos of op de zandvlakte? Misschien heb je wel een halfuurtje vrije tijd waarin je bijvoorbeeld een gedicht kan schrijven die tijdens de avond Pradio wordt voorgelezen. Na de lunch spelen we nog een spel en leggen we de laatste hand aan het theaterstuk voor die dag. In de avond doen we een grotere activiteit en gaan we allemaal voldaan naar bed. Daar luisteren we naar de Pradio, waar nieuwtjes van de dag worden gedeeld, spelscores worden bekend gemaakt en je gedicht wordt voorgelezen. Wat zouden we morgen gaan doen?