organisatie

Pmakerij wordt jaarlijks georganiseerd door de stafleden. Dit zijn enthousiaste vrijwilligers met jarenlange ervaring in het onderwijs en/of theater. En vooral: met jarenlange ervaring in het organiseren van dit theaterkamp. Het stichtingsbestuur bestaat uit Ruth van der Kam, Rutger Dornseiffen en Bas Iking.

Staf Pmakerij 2018:

 

Janneke Iking

Janneke heeft na haar opleiding aan de Frank Sanders’ Akademie voor musicaltheater al heel veel verschillende dingen gedaan. Onder andere speelde ze jaren de rol van Roodkapje en Heks in Sprookjesboom de Musical en was te zien als DJ Fee in het televisieprogramma 'De Schatkamer'. Ze geeft ook al jaren musicals op jeugdtheaterschool Mirakel in Gouda, verzorgt theaterlessen bij De Muzerije in Den Bosch en geeft prive-zanglessen. Ook verzint, schrijft en speelt ze sinds 2016 shows op vrijetijdspark de Beerze Bulten.

 

Begon op dit kamp als deelnemer, daarna leiding, nu al een tijdje staf.

Helaas kan Janneke er niet bij zijn dit jaar. Maar achter de schermen zal ze zeker aanwezig zijn!

ga mee op

theaterkamp!

pmakerij 2020 is van zondag 25 april t/m vrijdag 1 mei

De inschrijvingen zijn nog niet open!

Rutger Dornseiffen

In 2007 is Rutger afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarna heeft hij enkele jaren gewerkt als acteur en presentator voor onder ander Het Zuidelijk Toneel. Vervolgens heeft hij zijn tweede studie afgerond: sociaal juridische dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft gewerkt als loopbaanbegeleider en re-integratiecoach voor het Actieplan Jeugdwerkloosheid, UWV en gemeente Utrecht.

 

Sinds 2009 gaat Rutger al mee als onderdeel van de staf en heeft zich onder andere beziggehouden met regie, dagelijkse orde, decor/kleding en de training van de leiding. Daarvoor is hij jarenlang als leiding (dagelijkse begeleiding van een klein groepje deelnemers) en deelnemer mee geweest op kamp.

Mark Schurink

Na zijn master arbeids- & organisatiepsychologie, heeft Mark een lesbevoegdheid gehaald voor de schoolvakken maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Na een jaar in de werving & selectiewereld, is hij toch in het onderwijs terecht gekomen. Hij werkt als studiecoach

en docent op creatieve vakschool het Cipab in Zwolle. Theater is zijn hobby en Sport&Spel haalt de meest fanatieke versie van zichzelf naar boven.

 

Samen met Joost is hij verantwoordelijk voor Sport&Spel. Hij gaat al sinds zijn 10e mee op kamp; eerst als deelnemer en daarna jarenlang als leiding.

Joost Hoogland

Tijdens zijn studie, 8 jaar geleden, voor docent lichamelijke opvoeding kwam Joost op een middelbare school in Nieuw Vennep terecht. Daar geeft hij sindsdien met veel plezier lessen Lichamelijke Opvoeding aan leerlingen van het VMBO. Joost woont samen met zijn vriendin Kiki in Haarlem en is sinds mei 2017 trotse vader van zijn dochter Lune. Haarlem is een plaats dichtbij duin en strand, een plaats waar Joost dan ook vaak te vinden is. Is het niet om te sporten, dan wel om met zijn vrienden of familie te relaxen.

 

Tijdens zijn schooltijd speelde Joost altijd mee in het schooltoneel,

hier speelde hij in klassiekers als Antigone of Peer Gynt. Daarom heeft Rutger Joost enthousiast gemaakt om mee te gaan op Pmakerij.

Na twee jaar in het leidingteam gezeten te hebben, maakt hij nu deel uit van de staf, waar hij samen met Mark verantwoordelijk zal zijn voor Sport&Spel.

Roosmarijn de Vries

Na hun opleiding Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam  is Roos het mediawereldje ingestroomd als video-editor bij Zoomin.TV. Ook is Roos bezig met eigen projecten op het gebied van film, tv, websites en (grafisch) design. Ook is Roos een gepassioneerd danser en actief in de House of Vineyard onder de naam Thorn Vineyard.

 

Roos gaat al van jongs af aan mee op kamp. Dit jaar gaat Roos voor de derde keer mee als staflid en zal die zich onder andere bezighouden met het maken van de kampvideo. Hiervoor ging Roos mee als leiding.

In Memoriam

 

Jeroen Groenendijk

16 december 1965 – 3 april 2011

 

Jeroen is 22 jaar medeorganisator en regisseur van het kamp geweest. Met zijn bijzondere visie op theater heeft hij een belangrijke stempel gedrukt op de ontwikkeling van eerst Kikakamp, en later Pmakerij.

 

Tot ons verdriet hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen van een fantastische theatermaker en een dierbare vriend. Wij zullen zijn niet aflatende enthousiasme, zijn kritische blik en zijn prettige energie missen.

CONTACT

E-MAIL: pmakerij@pmakerij.nl

Stichting Pmakerij

KVK:32127414