De geschiedenis van Pmakerij

Pmakerij is een onafhankelijke organisatie, die vanaf 1990 de theaterkampen van Jeugdtheaterschool Mirakel uit Amersfoort organiseerde onder de naam Mirakelkamp. Dat is ook de rede dat de bussen nog steeds traditiegetrouw uit Amersfoort vertrekken. 

 

Vanaf 1996 kwam het kamp los van de theaterschool en ging door als onafhankelijk kamp: Kikakamp. Vanaf dat moment was het kamp toegankelijk voor alle theaterliefhebbers door het hele land. 

Per 2007 is het kamp doorgezet onder de huidige naam Pmakerij, om verwarring te voorkomen met het kamp van Stichting Kika, wat dezelfde naam draagt.

Bijna 30 jaar na de oprichting van ons kamp is het kampgevoel onveranderd, ondanks ontwikkelingen binnen de organisatie. Kinderen van oud deelnemers gaan nu bijvoorbeeld ook mee en zetten de traditie voort. 

 

Praktische informatie

  • Er kunnen maximaal 81 deelnemers mee. Daarnaast gaan er 4 stafleden, 2 koks en 9 groepsleiders mee.
  • De 81 deelnemers worden verdeeld in 9 groepjes van 9, waarin verschillende leeftijdscategorieën worden samengevoegd.
  • Het kamp duurt 6 dagen. De deelnemers slapen op slaapzalen ingedeeld op leeftijd waar elke nacht een groepsleiding slaapt.
  • De 2 koks met horeca-ervaring en ervaring in het koken voor grote groepen, verzorgen een gevarieerd menu voor iedereen. Bij voorafgaand overleg kan er rekening gehouden worden met allergieën en diëten van de deelnemers.
  • Je hoeft nergens lid van te zijn om mee te gaan: iedereen uit het hele land is welkom. 
  • Kort voor de start van het kamp ontvangen de deelnemers een uitgebreide mail met alle praktische informatie over het kamp van dat jaar.
  • Op donderdagavond wordt de voorstelling opgevoerd in de openlucht. Familie en vrienden zijn dan welkom om te komen kijken. Neem wel je eigen zitplek mee!

 

Mijn kind heeft een speciaal verhaal...

Tot nu toe hebben we geen enkele deelnemer geweigerd om andere redenen dan dat er geen plaats meer was. Medicijnen, allergieën, handicaps, heimwee, we hebben in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in het discreet omgaan met allerlei kleine of grotere uitdagingen van kinderen. Los van Pmakerij hebben de stafleden ervaring in het begeleiden en coachen van jongeren. Kortom: de deelnemers zijn in goede handen. Iedereen die inschrijft kan aangeven dat die vooraf een gesprek wil met de staf.